Glædelig Jul fra FolkeFerieFonden

Vi takker hjerteligt for jeres besøg og interesse i Helsingør Ferieby i 2016, hvor vi i år, havde det største antal overnattende gæster nogensinde.

Vi takker hjerteligt for jeres besøg og interesse i Helsingør Ferieby i 2016, hvor vi i år, havde det største antal overnattende gæster nogensinde. Hvilket til dels skyldes vores ny indviet fælleshus og de aktiviteter, som vi nu kan byde på. Ferieophold, lærings camp, lejrskoler, seminarer, kurser, weekend camps og diverse rekreative ophold.

Helsingør Feriebys første juleferie
Som en del af vores CSR-aktiviteter og i samarbejde med andre fonde og virksomheder har vi i år den glæde at byde velkommen til Feriebyens første juleferie ophold for BLÅ KORS – der kommer 70 børn fra alkoholiserede familier og Blå Kors ledsagere, hvor der blandt andet arbejdes med mønsterbrydning under opholdet. Se udtalelse fra Blå Kors og følg forberedelserne her

Livsbekræftende besøg fra Kræftværket
En anden af vores CSR aktiviteter var i foråret, hvor vi havde et meget varmt og glædeligt besøg fra KRÆFTVÆRKET, der holder til på Rigshospitalet. Unge mellem 16 og 27 år – alle med en alvorlig kræft diagnose. De er lidt oversete og får ikke megen opmærksomhed i medierne. De havde det beskedne om at ønske om at komme på sommerlejr i Helsingør Ferieby. Og hvilken hjertelig glæde, det var at have dem på besøg. Skønt at oplev, så kærlige og omsorgsfulde unge mennesker. Læs artiklen og se foto.
Vi havde også sommerophold af kræftramte børnefamilier i samarbejde med KRÆFTENS BEKÆMPELSE.

Lærings camp med 100 drenge
Et andet og nyt tiltag i 2016 var et samarbejde med Københavns Kommune og DRENGE AKADEMIET– en lærings camp med 100 drenge fra forskellige 8. klasser, 30 lærer og instruktører. Der var fokus på matematik, stavning, læsning og masser af fysisk aktivitet. Efter 2 uger intensiv lærings camp blev de unge belønnet med et diplom, overrakt af landets statsminister på Københavns Rådhus. Børnenes forældre og søskende mødte talstærkt op og det var en meget rørende oplevelse. Se udtalelse fra DrengeAkademiet
Vi glæder os til igen i 2017 at byde velkommen til 100 drenge fra forskellige 8. klasser og den stab, der arbejder hårdt og kærligt med de unge.

Matematik og Dansk på 12 dage
På vegne af KøbenhavnerAkademiet vil jeg gerne sige mange tak for et super fint ophold.
I løbet af de 12 dage campen varede, oplevede alle 100 8. klasses drenge og 25 voksne, at vi blev modtaget rigtig fint.
Hele rammen omkring Helsingør Ferieby var ideel til at rumme både undervisning indendørs og til udendørs aktiviteter.
Det var særlig fint vi også fik lov at etablere to store telte vi kunne benytte til undervisning og til spisetelt.
Teknikken omkring internettet fungerede upåklageligt til trods for massive spidsbelastninger i perioder.
Hytternes beskaffenhed var ganske optimal i forhold til måden vi gerne vil bygge en struktur omkring vores elever.
Samarbejdet med stedets personale foregik også ganske fint, taget i betragtning at det jo var ”første gang” for alle.
Vi glæder os således til at komme igen i sensommeren 2017 – denne gang med et udvidet samarbejde.

Med venlig hilsen
Københavner Akademiet
Thomas Bisgaard
Projektleder

 

Ildsjæle og socialt udsatte
I år havde vi igen besøg af de mange ildsjæle fra nogle af landets hjælpeorganisationer, boligselskaber og foreninger med 1260 socialt udsatte børn, unge og deres forældre, der hver holdt 7 dages sommerferie i vores smukke ferieby. Frydefuldt at se disse dejlige mennesker tage hjem med glimt i øjet og magien i deres smil. De forlod feriebyen lidt mere livsduelige end, da de kom.

I Feriebyen oplevede vores gæster nærværende og passionerede medarbejdere, og de oplevede Cirkus Workshop hvor en del også fik mulighed at optræde i forestillingen til store klapsalver. Fisketur på Øresund, Internationalt Dukketeater på Kronborg. Familiedyst og Den Vilde Skattejagt. Besøg på Øresundsakvariet og stranden med tovtrækning og krabbefangst. Naturekspeditions oplevelser med naturvejledere. Gode grill og bål oplevelser med storytelling.

Vores oplevelser er, at der på en sommerferie bliver skabt helt nye og gode relationer – mange finder ud af, at de indeholder mange flere ressourcer, end de selv troede de havde. Og de udviser et overskud til at samarbejde og hjælpe andre på ferien. Og ikke uvæsentlig har de mere energi og bliver mere socialt-udadvendte derhjemme efter et ferieophold. Vi ser med glæde frem til igen at møde alle de skønne frivillige ildsjæle og de mange sårbare børnefamilier i sommeren 2017.

Lejrskoler med liv og læring

I år havde vi rekord mange lejrskoler. Blandt andet med besøg af Kontiki Skolen med 250 elever og lærere – de selv stod for at tilberede velduftende mad i vores køkken, på grillen og bålpladserne. I 2017 får vi besøg af Ringsted Ny Friskole med næsten lige så mange elever – det glæder vi os til.
Se udtalelse fra Kontiki Skolen og Ringsted Ny Friskole
Vi havde besøg af mange gengangere og nye lejrskoler – blandt andet Gl. Hellerup Gymnasium, der havde over 320 elever fordelt over 7 dage. Også her siger vi på gensyn i 2017, da de allerede har booket et ophold næste år. Vi har også holdt camp for Københavns Universitet, der kom på besøg med 130 deltagere. Læs mere her.

Seminar Mønsterbrydning
I juni 2016 inviterede vi til seminar MØNSTERBRYDNING. Det var en god og vedkommende oplevelse for flere end 80 oplagte og nysgerrige deltagere. De lyttede til de dygtige og vidende oplægsholdere, der fortryllede med indsigt og overblik på dagens tema MØNSTERBRYDNING. Se mere herom på vores hjemmeside og de mange fotos. Læs mere om seminaret her.
Næste års seminar i Helsingør Ferieby 6. juni 2017 vil få et op følgende tema, hvor vi tager udgangspunkt Collective Impact – og vil fortsat have fokus på aktiv mønsterbrydning, forældreinddragelse, sociale relationer, livskvalitet og livsduelighed. Vi vil se på, hvordan der bliver samskabelse mellem det offentlige, boligselskabernes helhedsplan, civilsamfundet, sociale organisationer og erhvervslivet.

Så reserver den 6. juni 2017 – der kommer et færdigt program og en invitation ud i marts måned.
I år har FolkeFerieFonden været tilsmilet af CSR partnerskaber med Novo Nordisk, FOA og Kooperativet i Helsingør samt Madame Sprunck, Rengøringsselskabet Rent, Nordsjællands Electronic og folkeferie.dk. Det har medvirket til helt ekstraordinære ophold og nye legerekvisitter - Så rigtig mange tak herfor til jer alle for opbakningen til fondens gode formål og til glæde for rigtigt mange.

Rigtig glædelig jul og godt nytår
Mogens Thage Hougaard
FolkeFerieFonden
CSR Relations Manager

Tilmeld nyhedsbrev

Få tilsendt nyheder og gode tilbud

* skal udfyldes

Mere om møder og konferencer

Mønsterbrydning og social arv

Om FolkeFerieFonden

Hvert år skaber FolkeFerieFonden gode ferieoplevelser, rekreation og lærings ophold i Helsingør Ferieby for sårbare børnefamilier, der ellers har svært ved at komme af sted på grund af sygdom, psykisk lidelse eller økonomi. Fonden tilbyder relations skabende aktiviteter som leg, læring, motion, sundhed og naturoplevelser, der styrker familie sammenholdet og skaber nye venskaber for børn og voksne.

Fonden samarbejder med en række frivillige sociale hjælpeorganisationer, patientforeninger
og boligselskaber.

Book møde eller konference

Er du interesseret i, at holde f.eks. møde, kursus, konference, bryllup, fest eller event?

For at booke eller høre mere kontakt venligst Mogens Thage Hougaard på 29 37 10 22 eller mth@folkeferiefonden.dk