Fællesskab er en forudsætning for børn og unges trivsel, da det er igennem fællesskabet, at vi danner relationer og tilhørsforhold til verden omkring os. Kort sagt, fællesskabet er nøglen til det værdifulde - og gode liv.
Vi ved, hvor vigtigt det er for forældre og deres børn at få motivationen og muligheden for at skabe en positiv livsomlægning, som danner rammen for et meningsfuldt liv i samspil med andre mennesker.
Derfor inviterer vi til vores sensommerseminar "Livsomlægning" for socialt udsatte børnefamilier. Det sker den 12. september 2019. Seminaret har til formål at skabe, vedligeholde og udvikle samarbejdende fællesskaber, der er baseret på forståelse og gensidig respekt – med det ønske at byggebro mellem kommunens samarbejdende interessenter og de boligsociale medarbejdere og de socialt udsatte forældrene med unge under uddannelse.
Vi håber, at du har tid, lyst og interesse i at deltage i vores seminar - og gøre en forskel for at styrke livsomlægningen for vores børn og unge og samarbejdet mellem de relevante interessenter.
I samarbejdende fællesskaber skal alle have en stemme - og muligheden for at blive hørt.
Skal børnene i Nøjsomhed og Vapnagaard have de bedste betingelser for at lære, udvikle sig og trives, så er der brug for et solidt samarbejde i fællesskab mellem de forskellige aktører i kommunen. Lærere, pædagoger, socialrådgivere, SSP-medarbejdere, sundhedsplejersker, politi og ansatte i familierådgivningen. For blot at nævne nogle. Samarbejdet har stor betydning for hele børnefamiliens trivsel og læring og motivationen for en livsomlægning og indgå i fællesskaber - relationer skaber relationer.
Kom til en hel dag med inspiration, sparring og netværk, når FolkeFerieFonden inviterer til det årlige sommerseminar torsdag den 12. september 2019.
Skolerne har givet udtryk for et seminar der bygger bro til et tættere samarbejde med kommunens interessenter. Et godt samarbejde kræver, at vi ved, hvilke andre aktører der findes omkring børnene, hvad de laver og ikke mindst hvad vi kan bruge hinanden til. Med en kultur i kommunen hvor vi naturligt samarbejder, kan børnene, de unge og deres familier opleve, at der arbejdes i samme retning i bestræbelserne på at støtte dem i deres hverdag og skoleliv – og opleve de er en del af et fællesskab hvor de også skal bidrage.
På seminaret deler en projektleder i Helhedsplanen Lolland ud af de gode erfaringer, de har med at samarbejde med skolerne omkring helhedsplanerne i Maribo og Nakskov. Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) sender en chefanalytiker, som er særligt kyndig på området for boligsociale indsatser. Og måske allervigtigst så stiller en af dem, det handler om, op for at dele nogle af sine oplevelser med at være ung i en boligsocial indsats.
Som en gå-hjem gave, giver seminaret deltagerne en opgave – der er det nye værktøjer til fælles samarbejde. Der støtter børnene, de unge under uddannelse og deres forældre i en positiv livsomlægning.
Læringsorganisationen MENSK faciliterer dagen. De samarbejder til hverdag med ledere, lærere og vejledere på grund- og erhvervsskoler om at skabe en højere grad af trivsel og læring for børn og unge.
Karsten Jensen, projektleder og ildsjæl i Helhedsplanen Lolland
Gunvor Christensen, chefanalytiker i VIVE
Camilla Mørk, udvikler og underviser i MENSK
At noget er vigtigt, behøver ikke betyde at det skal være alvorligt og tungt. Formen denne dag er aktiv, involverende og oplevelsesbaseret. Vi sørger for at der er god tid til at reflektere og diskutere – oplæggene, jeres egen praksis og implementeringen af dagens input i jeres praksis.
Deltagere på seminaret: Boligsociale rådgivere, undervisere, ledere og vejledere på skolerne omkring Nøjsomhed og Vapnagaard. Pædagoger og ledere i daginstitutioner med børn fra Nøjsomhed og Vapnagaard. Familierådgivningen BUF, BUR, SSP, FGU. Ungdomsskolen Helsingør. Helsingørs Ungeindsats. KUMIT. Sundhedsplejen.