Debatten om virkeligheden

I dit arbejde med integration af børn og unge, er du garvet nok til at forholde dig til det konkrete i virkeligheden. Men du mærker alligevel rystelserne efter de hårde debatter om danskhed, og du står ofte overfor et ’hvorfor’. Hvorfor skal der sættes en modsætning op imellem det at være dansk og muslim? Hvorfor bliver der trukket lighedstegn imellem terror, tørklæder og sort hår? Hvorfor bliver der kun fokuseret på alt det negative og ikke de mange gode fortællinger, som du ser spirer?

Er det svært at være vidne til, hvordan de unge somme tider vælger at lytte til mennesker, som har langt enklere svar og leveregler, end du kan give?

Måske tænker du at debatten er med til at ødelægge det du har blik for, nemlig at det enkelte barn og den enkelte unge bliver støttet til at bygge bro, imellem den kultur hun eller han kommer fra og den danske. Fordi det bliver svært for de unge at tro på, at de er ønskede.

I en hverdag, hvor de unge både er pressede af samfundsdebatten og de stigende krav om præstationer i skole og under uddannelse, er det brug for en god portion robusthed for at bevare fokus på det som er vigtigt; et positivt mindset der frigør det potentiale som bygger de unges identitet op.

Hvis det skal lykkes til fulde, er der brug for gode alliancer. Og i virkeligheden er dem, som ønsker præcis det samme som dig, forældrene. Forældre ønsker robuste børn, men de ved ikke nødvendigvis hvordan. Men tænk nu, hvis de var med til at tage dialogen med de unge, og tænk nu, hvis I fik et solidt samarbejde ud fra de forudsætninger og den kærlighed, som de har i kraft af deres forældreskab?

For at det ikke bliver ved de gode tanker, inviterer vi til årets sommermøde den 6. Juni 2017. I vores smukke omgivelser præsenterer vi dig for konkrete redskaber, metoder og eksempler, så du kan fortsætte med dit gode bidrag.

Læs mere om arrangementet, se programmet og mød de fire faglige eksperter her

Praktisk info:

Tid
Tirsdag den 6. juni 2017 fra kl. 09:00 til kl. 15:00

Sted
Helsingør Ferieby, Sperlings Allé 43A, 3000 Helsingør.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der er begrænsede pladser til seminaret, og det er først-til-mølle princippet.

 

Eventuelle spørgsmål kan sendes til mth@folkeferiefonden.dk.


 


Relaterede artikler

Tid

Torsdag den 12. september 2019 fra kl. 08:30 til kl. 15.30

Sted

Helsingør Ferieby, Sperlings Allé 43A, 3000 Helsingør.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendigt. Der er begrænsede plader til seminaret, og det er først-til-mølle princippet.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at udfylde denne formular eller ved at sende en mail til helsingoer@folkeferie.dk eller ringe på telefon 29 37 10 22.

Husk at skrive: 

  • Organisation
  • Navn
  • Telefon nr. og email
  • Antal deltagere

Der tillægges et gebyr på 125 kr. ved tilmelding uden fremmøde, som optager pladser for andre potentielle deltagere.

 

Lærings-camp

FolkeFerieFonden vil gerne være med til at skabe rum for udvikling via lærings-camp for børn, unge og deres forældre. Gerne i en lille, men ny ramme. En ramme, hvor læringen kan udfolde sig – tilpasset de enkelte grupper.
Vi tror på, at selvregulering, kunsten at skabe relationer og sociale kompetencer er vejen til vedholdende fokus og motivation til fortsat læring. Læring, der åbner den enkelte op til jobmarkedet. Det giver gnist i øjnene, livskvalitet og livsduelighed, når man er selvforsørgende og ikke klientlig-gjort.

Vil du høre mere om lærings-camp, er du velkommen til at kontakte FolkeFerieFonden på helsingoer@folkeferie.dk.