Hen over året har vi mødt mange frivillige, der er dybt engagerede i børn og unge gennem projekter, der alle skaber livsglæde og gode relationer. Værdier som er vigtige at have med sig i rygsækken, når der skal bygges bro til sundt liv. Samtidig har vi sporet os ind på en stor enighed om, at det skal der mere til for at bryde med den sociale arv.
Tidens tale om robusthed er desværre endnu mere relevant for sårbare børn og unge. Deres livsforhold i sig selv sætter dem under pres. Samtidig stiger niveauet hele tiden for, hvad det enkelte barn og den unge selv skal have med sig af kompetencer, for at stå imod stress og stigende præstationskrav i skolen og i samfundet generelt.
Men hvad ligger der i 'robusthed'? Hvad skal der til for at blive robust? Og hvornår skal vi have fokus på det? Det kan hurtig blive til et nyt smart ord der favner alt og intet, og udvander det som i forvejen har værdi. Derfor sætter vi fokus på hvad det er for konkrete redskaber du skal have med dig, for at folde menneskelige potentialer ud.
En anden af tidens realiteter er, at jo før vi får inddraget forældrene i arbejdet med sårbare børn og unge, jo bedre er chancerne for at børnene klarer sig bedre ved skolestart og dermed at de klarer sig bedre i det hele taget.
Senest har Undervisningsminister Merete Risager konstateret at: ”vi skal i højere grad inddrage forældrene. Det nytter ikke med lappeløsninger. Forældrene har nøglen til den tidlige udvikling af sproget, der finder sted, inden barnet starter i skolen” (Berlingske 3. maj 2017).
Hør derfor også nogle bud på, hvordan du får greb om inddragelse af forældre til sårbare børn, gennem konkrete metoder og gode resultater som kan overføres til din hverdag.
Læs mere om arrangementet, se programmet og mød de fire faglige eksperter her