Gode ferieoplevelser med hjerterum

Et godt ophold både gavner og glæder den enkelte familie, mens den er af sted, og i hverdagen, når den kommer hjem.

Hvert år skaber FolkeFerieFonden gode ferieoplevelser for sårbare børnefamilier og pensionister, der ellers har svært ved at komme af sted på grund af sygdom, psykiske lidelser eller økonomi.

Vi tilbyder relationsskabende aktiviteter, hvor leg, læring, motion, sundhed og naturoplevelser styrker familiesammenholdet og skaber nye netværk og venskaber for børn som voksne. Ophold, der får smilet frem og giver gnister i øjnene.

Hvert år er FolkeFerieFonden med til at sende cirka 280 familier på ferieophold i skolernes sommerferie i Helsingør Ferieby.

Læs et udpluk af de gode og livsbekræftende historier her

undefined

Helsingør Ferieby har været et fantastisk ferie- og fristed for vores knapt 150 årlige deltagere, som har holdt ferie en uge i sommerferien to år i træk. Senest i 2017. Hytterne er perfekte til en familie, som vil hygge sammen, og samtidigt er der fællesarealer og faciliteter, som indbyder til fælles samvær. De fysiske omgivelser med naturen lige uden for døren og kort til badestranden giver masser af muligheder for at nyde naturen. Derudover er der mulighed for at skabe fællesaktiviteter i området, hvor Feriebyen og dens søde personale, arrangerer spændende familieforløb.

Endelig er Helsingør Ferieby perfekt, hvis man vil ud på opdagelse, om det er en bytur til Helsingør eller kulturelle oplevelser på museer eller til det store udland Sverige. Der kører busser og tog lige udenfor døren, hvis man ikke er i bil. Vi evaluerer hvert år vores sommerophold, og Helsingør Ferieby har scoret topkarakter begge de år, vi har besøgt den."

Citat af Klaus Sivertsen på vegne af KAB.

undefined

Tak til Folkeferies skønne personale, for en fantastisk uge. Vi var 55 voksne og 88 børn fra Boligselskabet Lejerbos afdelinger rundt om i Danmark, som tilbragte en dejlig uge i Helsingør.
En uge hvor vejrguderne kun sporadisk legede sommer, men hvor vi bare havde det dejligt, fordi vi var sammen. Vi var sammen om mange gode aktiviteter, men vil her især fremhæve det fokus der i år har været på naturen med træklatring og natur guidning. Et godt supplement til det udeliv, som er så selvfølgeligt i den dejlige ferieby med dens mange muligheder i form af udeområder med skov, sø og store grønne plæner. 

Feriebyen giver med sine fælleshuse mulighed for at styrke det fokus, vi har på at skabe nye netværk ved at øge muligheden for meget mere fællesaktivitet, end vi har mødt andre steder. For eksempel er samvær omkring madlavning og fællesspisning med til at danne rammen om et godt fællesskab for både børn og voksne. Man lærer hinanden godt at kende, når man er sammen i køkkenet, og når man så bagefter spiser sammen opstår naturlige relationer og venskaber. 

Vores Facebookgruppe rummer masser af kommentarer og billeder af børn, der leger med nye venner, voksne der hygger over kaffekopperne på terrasserne, børn og voksne der i skumringen hygger omkring bålet og så selvfølgelig billeder fra fisketur, træklatring, familiedyst, naturvandring, glidebanerundbold, fodboldkamp, biograf, kreativt inde værksted, skattejagt og meget mere.

Det var ikke en helt almindelig ferie – men det var en ualmindelig dejlig ferie med mange gode minder – vi ses helt sikkert igen."

Citat af Helle Hyltoft på vegne af Lejerbo.

undefined

Helsingør - en Ferieby i "børnehøjde" Jeg skal da lige love for at der var oplevelser i højden for specielt børnene i går, da Signe og jeg besøgte Helsingør Ferieby. Helsingør Ferieby havde inviteret Helsingør Naturskole ud for komme og klatre med familierne. Et par søde unge mennesker med engles tålmodighed fik mange børn højt op i træerne - helt nye oplevelser, som mange af børnene ikke havde prøvet før, men som for nogle bestemt ikke bliver sidste gang. Micky fra Glostrup Sogn kunne ikke komme højt nok op i trækronerne. Dog mente William fra Hvidovre, at det var rigeligt for ham at komme op i rebstigen, også fordi han ikke havde fået sine klatrehandsker med igår. Ellers bød dagen bl.a. på glide-rundbold, som er rundbold hvor man så har lagt plastisk op omkring banen og man kan kaste sig ind på posterne. Desuden byder ugen på familiedyst, biograf, natur- ekspedition, minidisco, skattejagt, fodbold, og mange andre spændende ting. Vi blev sørme også budt på lækre pølsehorn som de frivillige fra Svogerslev havde stået og bagt og fik mange hyggelige samtaler med familier og frivillige fra Dianalund og Svogerslev, TAK for det. Endvidere er personalet helt oppe på dupperne på stedet og vil så gerne gøre det godt og hyggeligt på stedet for familierne - sådan en fornøjelse."

Citat af Betina Køster, Folkekirkens Feriehjælp - 40 familier var på ferieophold i sommerferien 2017.


undefined

Os fra Nørrebro var rigtig glade for konceptet med at splitte ugen op, da en hel uge ville have været for meget for vores familier. Vi var meget glade for jeres tilbud herunder Familiedysten og Skattejagten og for jeres måde at være på både overfor vores familier og os ledere."

Citat af Katja Lund Knudsen, Frelsens Hær Nørrebro - 14 familier var på ferieophold i efterårsferien 2014.

 

undefined

Boligforeningen Lejerbo har de seneste to år sendt 82 familier på en tiltrængt ferie i Helsingør Ferieby. Det er familier, som aldrig har prøvet at være på ferie sammen, fordi der simpelthen ikke er råd. De kan lige få enderne til at nå sammen i hverdagen, men har ikke råd til noget udover det basale og slet ikke mulighed for at spare sammen til et ferieophold. Ferieopholdet gør en kæmpe forskel for børn og voksne."

Citat af Boligforeningen Lejerbo, 2014 - Boligforeningen Lejerbo har de seneste to år sendt 82 familier på en tiltrængt ferie i Helsingør Ferieby. Det er familier, som aldrig har prøvet at være på ferie sammen. Læs mere her i magasinet Discover.

 

undefinedDisse to familier fik muligheden for at komme på ferie som familie, hvad de ellers ikke ville have været. Tilbuddet ”faldt på et tørt sted” til stor glæde. Alle har nydt at være hjemmefra. Væk fra problemer og pligter. De nød at få nogle oplevelser, det er de absolut ikke forvænte med.”

Citat af Røde Kors, 2013 - Røde Kors Slagelse fik i 2013 mulighed for at sende to familier til Helsingør Ferieby. Læs mere her (PDF)

 

undefinedHvis vi ikke var blevet tilbudt det her, så havde vi været hjemme i haven. Det betyder rigtig meget for os alle sammen. Det er også meget bedre, end vi havde regnet med."


Citat af gæster, 2013 - 
13-årige Benjamin og hans familie holdt sit livs første ferie i Helsingør ferieby. Læs mere her (PDF)

 

undefinedDet var en dejlig oplevelse at holde familielejr i Helsingør ferieby og under de rammer, som I tilbyder. Mange tak for jeres venlighed, imødekommenhed og rumlighed. Det gjorde vores ophold til en behagelig oplevelse for både børn og voksne. Tusind tak for denne gang."

Citat af Nahid Yazdanyar, Den boligsociale helhedsplan, 2014