Vores historie

Helsingør Ferieby blev opført i 1958 og har siden huset utallige familier på ferie. I en kort periode fungerede feriebyen som flygtningecenter. Efter at have stået tom i en årrække blev feriebyen totalrenoveret i 2011 og fik sin nuværende sociale profil.

Helsingør Ferieby blev opført i perioden 1958-1964 for det daværende Dansk FolkeFerie, som ferieby for arbejderfamilier.

Feriebyen er tegnet er af arkitekterne Marius Andersen og Viggo Steen Møller. De to arkitekter og Dansk FolkeFerie lagde stor vægt på, at feriebyen skulle indbyde til fællesskab samtidig med, at familierne kunne trække sig tilbage og have privatliv i deres feriehus.

Da husene blev opført var de supermoderne efter datidens standard med både rindende vand og elektricitet og et lille køkken med flaskegas til komfuret. Der var toilet i hvert hus, men fællesbad for hele feriebyen. Dette kan i dag opleves i ”museumshuset”, som er bevaret i den oprindelige indretning og stand fra 1958.

Helsingør Ferieby fungerede som feriested i mange år og mange danske arbejderfamilier har nydt udsigten fra plænen ved fælleshuset, badet ved stranden og drukket kaffe på terrassen om aftenen.

Efterfølgende blev Helsingør Feriecenter i en årrække udlejet til Dansk Flygtningehjælp, som flygtningecenter.

I 2003 kom feriebyen imidlertid til at stå tom, og det fødte en idé hos Dansk FolkeFerie, som i mellemtiden havde skiftet navn til FolkeFerie.dk. Daværende direktør i FolkeFerie.dk, Benny Overgaard, havde en engageret vision om at tilegne Helsingør Ferieby til svage grupper.

Han stiftede FolkeFerieFonden, som i dag ejer og driver Helsingør Ferieby. Med hjælp fra Den A.P. Møllerske Støttefond og RealDania og blev feriebyen totalrenoveret. Arkitekterne var Varmings Tegnestue ApS.

Helsingør Ferieby genåbnede den 21. juni 2011. Feriebyen er i skolernes ferier forbeholdt ophold for familier med alvorligt syge eller psykisk handikappede børn, økonomisk dårligt stillede familier med børn og pensionister. Opholdene arrangeres i samarbejde med social-humanitære foreninger

undefined

Book ferieophold

Er du interesseret i at komme på ferie i Helsingør Ferieby?

For at booke eller høre mere kontakt os venligst på 49 21 39 79 eller helsingor@folkeferie.dk

Du kan også booke direkte her

undefined